Visit Homepage
Press "Enter" to skip to content

Introinterview med mig selv om mig selv

Dette blogindlæg er et interview med mig, hvor jeg fortæller lidt om den rejse, jeg har været på de sidste par år, og lidt om, hvad der kunne tænkes at komme på bloggen den næste tid…  så kan du bedre vurdere, om du har lyst til at læse med fremover…

Jeg bliver interviewet af ingen mindre end mig selv!… det synes jeg er smart af flere forskellige årsager. Fx er jeg blevet fyret for et par måneder siden… og når man ikke har noget arbejde mere og er overladt til sit eget selskab det meste af dagen, så kan det give følelsen af, at man ikke er alene, når der sådan ligefrem er en interviewer til stede… og det er også rigtig dejligt, at nogen gider at stille mig interesserede spørgsmål, selvom jeg er alene hjemme…

Nå here goes:

“Mariah, hvordan har du det?”

Jo tak, jeg har det rundt regnet meget dejligt… Det sidste halvandet år har været mega vildt!
Jeg har efter 10 år forladt et lorte-parforhold med to børn under armen for at starte et liv alene med børnene…

“og hvordan gik det så med det?”

ja altså… planen om et liv alene blev lynhurtigt aflyst, da jeg gik lige ind i armene på mit livs kærlighed…

“Hvor lyder det dejligt! Hvad skete der så?”

Jamen så blev vi pisse forelskede i hinanden… altså jeg skulle ikke ind i noget forhold vel… det er jo åbenlyst for enhver, at det skal man ikke, når man lige er blevet single efter 10 år…. og han skulle heller ikke have en kæreste med børn…. og faktisk havde han tænkt, at selvom han fik en kæreste, så var det fint at have hver sin bolig –  så man kunne trække sig tilbage når man fik behov for det…. 3 uger efter flyttede han ind hos mig på Frederiksberg…

“vildt nok!.. Hvad sagde dine børn til det?”

Ja, nu er der jo ikke kun mine børn… han har også to børn… og de har allesammen taget det overraskende godt… det har vi tit talt om, at det er gået mega godt… og at vi er sikre på, at det er fordi, de kan mærke, hvor dejligt vi har det sammen… Der har da også været sure miner og frustration – fordi vi alligevel endte med at flytte et par gange, inden vi kom på plads i vores nuværende lejlighed… men alt taget i betragtning har det været i småtingsafdelingen…

“Må jeg lige spørge…  var du ikke bange for at kaste dig ud i det så hurtigt?”

Jow, er du gal… jeg var ved at skide grønne grise af skræk rigtig tit… men jeg har prøvet at leve et liv i rigtig mange år, hvor jeg ikke turde en skid… fx turde jeg  ikke at skride fra en mand, der gjorde mig ulykkelig… fordi jeg var bange…” Så jeg har lovet mig selv at turde følge hjertet – også i de store beslutninger.

“Kan du fortælle lidt om, hvad du var bange for dengang?”

Jeg var bange for mange ting…. for at skade mine børn, for at skulle undvære dem – for økonomien… for at blive ensom… for uvisheden….for hvor vi skulle bo og for, om jeg skulle til at købe flyverdragter i Bilka….

“Hvordan fandt du så modet til at gå?”

Det var heller ikke noget jeg bare lige fandt… jeg blev syg… tabte alle de bolde jeg havde i luften og holdt op med at fungere… jeg kunne ikke finde ud af noget… kunne ikke passe mit arbejde og fik angst… det var svært!

Jeg sagde engang til min bror, at når man er angst, er man ikke andet… man kan fx ikke være angst og sur, eller angst og glad eller angst og have lyst til kage… når man er angst fylder det hele ens verden … det var meget slemt, men angsten blev også min redning.

“Hvordan blev angsten din redning?”

Det gjorde den på flere måder… for det første kickstartede den min vedholdende rejse mod at få det bedre… Jeg havde det så slemt, at jeg blev mega investeret i at undersøge og afprøve alt, der kunne ændre min tilstand… jeg kom på den vildeste bevidsthedsrejse, som gav mig værktøjerne til at skabe forandring.

Jeg fik en helt ny kontakt til min krop og jeg fandt ud af at min selvkærlighed kunne ligge på et meget lille sted… det kan stadig gøre mig ked af det at tænke på..

På en eller anden måde gjorde angsten mig også mere frygtløs… lige pludselig virkede økonomi og flyverdragter fra Bilka som en latterlig detalje…  angsten satte tingene i perspektiv for mig og pludselig var det eneste, jeg var rigtig bange for, at blive ved med at leve et angstfremkaldende liv.

“Hvad gjorde du så ved det?”

Jeg gjorde mange ting… jeg opdagede fx noget, der hedder “Access Consciousness” og begyndte at praktisere det… Det er en tilgang til livet og en række værktøjer, der sparker så meget røv. Jeg bruger dem stadig dagligt og er dybt taknemlig for dem…

Der er mange gode værktøjer, jeg gerne vil fortælle om, når vi har mere tid…

Jeg begyndte også at lytte til min krop, trække vejret helt ned i maven, gå til yoga og nogle andre lidt vilde Spirituella ting… man kan sige, at jeg lærte at udnytte, at der er mere mellem himmel og jord, end vores små begrænsede hjerner kan forstå…
Det vil jeg også gerne fortælle mere om en anden dag.

“Kan du give nogle eksempler på hvad du har lært på din rejse?”

Ja det kan jeg… jeg har lært, at jeg selv skaber mit liv og at jeg også selv skaber mine begrænsninger… begrænsninger er jo bare illusioner, stykket sammen af en serie negative lortetanker… dem har jeg lært at arbejde med, så de ikke bliver den endegyldige sandhed for mig.

Jeg har lært at prioritere mig selv og at jeg er fantastisk som jeg er… at min sensivitet og udsving i følelser og overskud er en del af mig, og at de har lov til at være der…

Jeg har lært at alt dårligt udspringer af manglende selvkærlighed… Hvis jeg havde elsket mig selv nok, havde jeg aldrig kunne leve så mange år i noget, der var så dårligt for mig…

Jeg har lært, at sårbarhed kan være den største styrke… og at det panserværn vi iklæder os, for ikke at være sårbare, holder alt smukt i livet ude.

Jeg har lært at der altid er et valg…

Ved du hvad, jeg har lært så sindsygt mange ting, jeg har ændret mit liv og hele mit mindset og jeg har rigtig meget lyst til, at dele de ting jeg har lært, praktiserer og øver mig på hver eneste dag… og det vil jeg gerne gøre her på bloggen.

“Har du overvejet hvad folk vil tænke om det du skriver?”

Ja selvfølgelig har jeg det… jeg har da tænkt på, om jeg gider stå i vaskekælderen ved siden af en nabo, jeg ikke har en skid til fælles med og tænke over om vedkommende har læst om min angst, eller mit kærlighedsliv… eller hvad de vil tænke på mit (ex)-arbejde, når jeg skriver om, hvordan det er at blive fyret… eller hvad min far vil tænke, når jeg fortæller om min barndom…

Men jeg har valgt bare at spise en chokolade, når sådanne tanker melder sig, ellers kommer jeg aldrig igang med at skrive… og det har jeg lyst til… og jeg har lyst til at skrive fra hjertet… og fra leveren… og også lidt fra mit humor-organ, som sidder lige mellem hjertet og leveren…

Desuden var det sådan, at da jeg begyndte at fortælle om min angst på mit arbejde og til venner… så var der rigtig mange der lidt i smug fortalte mig, at de også led af angst… det er åbenbart bare ikke noget, man lige taler om… Det vil jeg gerne være med til at ændre…

Det er ikke i orden, at man skal have det pisse dårligt og også bruge energi på at skjule det og lyve om det!

“Ved du hvad, tiden er gået – men hvad siger du til, at vi laver en hel serie af interviews, hvor du kan fortælle lidt mere indgående om livet, kærligheden, måske om det at blive en ny familie, fyring, angst, begrænsninger og hvordan du håndterer det hele?”

Det synes jeg er en rigtig fin idé… lad os fortsætte snart!

4 Comments

 1. Trine
  Trine 21. december 2016

  Sejt, Mariah! Du er modig og fantastisk. Tak for at vi må læse med. Kh Trine

  • Mariah
   Mariah 12. januar 2017

   Hej Trine
   Tusind tak for din kommentar.. jeg skal lige lære teknikken at kende ..og ser først dine ord nu.. dejligt at du læse med.. kh Mariah

 2. Ida
  Ida 21. december 2016

  Vil bare gerne have en e-mail når der er et nyt indlæg. Mvh Ida

  • Mariah
   Mariah 12. januar 2017

   Hej Ida, hvis du føljer min side Mariahshjerte på facebook..den med klipperier, så er der update der når der er nyt og ellers skal jeg lige finde ud af om der er en smart måde at man kan få en notits på, når der er nyt.. kh Mariah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *