Visit Homepage
Press "Enter" to skip to content

Når man har fået flere børn end man kan overskue


Herhjemme fører vi en semi-skizofren tilværelse. Den ene uge er der ingen faste rammer, alt er frit, flydende og stille – det eneste der larmer er børnesavnet, for jeg er ikke biologisk indstillet til en 7/7 ordning.

Den anden uge er der børn fra væg til væg. Fri zen-agtig tosomhed i rengjorte rum med en liter mælk og en bakke æg i køleskabet – erstattes med rod, larm, spisetider, sengetider, madpakker, fritidsaktiviteter, lektier, diskussioner, vakuumpakket køleskab, vasketøj i guirlander og alsidige forsøg på at trænge igennem, med fornuft og opdragelse.  Med hjertet fuld af kærlighed  vel at mærke, fordi man igen kan kysse fedtede kinder og være tæt med alle dem man elsker.

Måske har andre regnet ud, hvordan man trænger igennem til 4 børn, på en måde der ikke efterlader én udmattet, hyperventilerende og lettere desperat efter få dage. (Nogle gange kan få timer gøre det).

Den eneste rigtige succesoplevelse jeg har, er når jeg beder dem om at gøre noget som de mega gerne vil….fx. skære banankagen ud, eller når jeg beder dem om noget som de havde tænkt sig at gøre i forvejen…det meste andet er op ad bakke!!
Her er mine erfaringsbaserede teorier om,  hvad egne og bonus-børn i alderen 6-14 år hører/tænker når man siger:
 , 
“Vi spiser nu” = der er mad når jeg er færdig med det jeg er igang med
 
“Gå lige ud og vask hænder” = jeg skal gå ud og gøre mine hænder våde, trykke sæbe ud i hele håndvasken, efterlade håndklædet på gulvet og lyset tændt.
 
“Tyg lige af munden inden du taler” = jeg skal lige sluge hvad jeg har i munden…det gælder heldigvis kun for denne ene bid
 
“Kan du stoppe med at sige den hyletone?” = jeg skal sige en anden hyletone
 
“Det sprog vil jeg ikke høre mere” = vi må kun bande når hun ikke kan høre det
 
“Alt hvad der ligger på gulvet skal lige fjernes inden I går i seng” = alt på gulvet skal fyres vilkårligt ind i skuffer, skabe, dukkevogn, under dynen eller om bag radiatoren
 
“Der skal ikke tuds på bordpladen” = tuds på gulvet, væggen og sengetøjet er ok
 
“Læg lige det beskidte tøj til vask” = smid tøjet op på stolen og skrivebordet eller tag det på igen…så beskidt er det heller ikke
 
“Gå ud og børst tænder” = tænd eltandbørsten og lad den sprøjte små klatter tandpasta ud i hele lokalet…. dem der lander på spejlet kan let tværes ud med en hånd…smid håndklædet på gulvet og lad lyset være tændt
 
“Godnat” = så er det nu jeg skal huske at jeg er tørstig
 
“Vil du være sød at dække bord?” = jeg kan dække bord eller jeg kan gøre 100 andre ting som jeg hellere vil
 
“Vi skal ud og gå en tur” = det er tid til at sige beklagende lyde med et forvredet ansigtsudtryk
og fake akutte smerter i benene
 
“Vil du være sød at slukke for lyden på den der” = jeg skal skrue en anelse ned
 
“Skal vi spille et spil?” = mærkeligt forslag når der er wifi
 
“Du skal lave lektier” = Al uretfærdighed i verden hagler ned over mig….jeg må aldrig noget der er sjovt
 
“I må gerne se filmen færdig, men så bliver det istedet for godnathistorie” = vi må se filmen og bagefter vælger vi godnathistorie

“Har du spist din madpakke?” = har jeg spist maden minus alt det grønne som jeg smed ud da ingen så de

“Husk din halsedisse” = lalalalalalala  lala lalala

“Lyn din jakke” = lalalalalalalala la lalala

“Vi skal gå nu!”=nu nu nu lalalalalal nu nu nu

“Mormor/farmor kommer idag” = endelig en voksen der forstår mig…
 
“Pære-banan yoghurt er ikke ordentlig morgenmad” = godt min rigtige mor er sød

Hvad gør jeg forkert???

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *