Visit Homepage
Press "Enter" to skip to content

Når man lyver og kalder ferie med børn for ferie

Det skal  ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke hele tiden er  fuld af overskud og rummelighed overfor mine børn…! Og ligeså skøn ferie med dem kan være, ligeså udfordrende kan det være for mit nervesystem og min forstand….faktisk kan man diskutere om det overhovedet kan kaldes ferie…?

Og det er sådan set ikke blevet mindre udfordrende, efter at jeg også er blevet nogens bonus mor…..en titel som jeg langt fra altid kan gøre mig fortjent til….for man bør vel ikke kalde sig bonus når man er i minus? Binus-mor ville måske være en mere nøjagtig betegnelse.

Nå men da jeg, for et stykke tiden, skrev blog-indægget “Når man har fået flere børn end man kan overskue”, fik jeg en henvendelse fra en mor, der mente, at ROS er vejen frem….ros ros ros…… det har jeg tænkt lidt over …og jeg kunne da helt sikkert godt rose mere….et andet råd, jeg har fået er, hver aften at skrive ned, hvad jeg er taknemlig for, ved at have børn…

Taknemlighed vækker nemlig dejlige følelser …og på den måde, er det jo rigtig smart at fokusere på, hvad man er taknemlig for ved børnene – istedet for at fokusere på lysten til at lukke dem inde i et skab, til de bliver 18.

Så nu giver jeg det altså , lige her, en chance…det med at anskue seneste ferieoplevelser, gennem rosende taknemligheds-briller og  se om jeg ikke kan få lidt mere overskud og rummelighed ind i nervesynapserne på den måde….

Det kunne så nogenlunde lyde sådan her:

” Tak for tid sammen med jer og tak for nye minder, vi kan grine ad i fremtiden”

” Tak for at vise mig, at jeg sagtens kan være oppe til efter midnat… hver dag… uden at tage skade”

” Tak for, at det hele tiden blev lettere at vælge spisesteder….for ingen af de steder vi besøgte, kunne vi nogensinde vise os  igen…”

“Tak for at bringe mig ud af min komfortzone,  flere gange dagligt….al udvikling befinder sig, efter sigende, uden for komfortzonen…så særligt tak for det”

“Tak fordi I ville slås og skændes om de samme ting hver dag, så jeg kunne holde ferie uden at forholde mig til for meget nyt”

“Tak for at begrænse mængden af opvask, ved at demonstrere at bestik stadig ikke er er nødvendigt”

“Tak for hjælp til en aktiv ferie…med gode henteaktiviteter dagen lang….fx: hente  solcreme, myggespray, mad, drikke, hårbørster, elastikker, bamser, badevinger, opladere, solbriller, sandaler og salve til numser der klør…

“Tak for den kreative udfordring, der var i at  besvare spørgsmålet “hvornår er vi der?” på en måde som gjorde, at I ikke spurgte 5 gange i minuttet…” tak for det….også selvom måden stadig er et mysterium

“og hvor er det godt, at I ikke bare giver jer….ikke med noget….ikke uden kamp….det skal nok komme jer til gavn en dag”

“og hvor er det godt, at I kan besvare alt hvad I ikke gider med et simpelt “NEJ”….jeg har faktisk læst at “nej” ER en hel sætning og det er bare rigtig godt at kunne sige fra…så thumbs up!”

“og hvor er det sejt, at I ikke går med på noget, bare fordi alle andre gerne vil….det er så uendelig vigtigt at være tro mod sig selv”

“og hvor er I bare gode til at mærke jeres egne behov og sige dem højt! Særligt  behovet for is og for at udskyde sengetid”

“og hvor er I dog gode til at spise ALT….alt undtagen mad”

“og tak for alle bidragene til træning af et  fleksibelt nervesystem….det kan nu vende sig selv på vrangen og flippe tilbage igen på få minutter”

“og tak for at I slet ikke lader jeg mærke af, at jeg taler til jer….det giver mig fornyet håb for, at det rent faktisk ER muligt, at opøve evnen til at lukke alle uvedkommende lyde ude…

“og hvor er I bare sjældent udholdende og musikalske……..tænk at kunne lave variationer over den samme hyletone i timevis uden at blive trætte”

“Og tak for jer! …I er nemlig også rigtig søde, dejlige, kreative og fulde af begejstring…og jeg lover at passe godt på jer altid…også selvom I, til tider, driver mig til vanvid”

 

(hvis du vil opdage, når der er nyt på bloggen – er du hjertelig velkommen til at følge min facebook side på knappen herunder…..Solskin til dig! Mariah)

 

 

 

 

 

2 Comments

 1. MA
  MA 28. juli 2017

  Tak for fantastisk læsning – hold op hvor du rammer plet:)

  • Mariah
   Mariah 30. juli 2017

   Selvtak Mette…og dejligt at du læser med:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *